Verzorgingsspray

In principe hebben de meeste airplants weinig verzorging nodig en is daarom erg geliefd bij alle plantenliefhebbers, of je nu wel of geen groene vingers hebt! Wel is het heel erg belangrijk dat je de plantjes één keer per week of eens in de twee weken besproeit met water (bij voorkeur met regenwater of zacht kraanwater) en ze af en toe verwend met deze verzorgingsspray.

Waarom hebben airplants weinig water nodig?
De airplants leven van de luchtvochtigheid en hebben daardoor weinig water nodig. Het is dan ook een plant met weinig tot geen wortels. De voedingstoffen haalt de plant uit de luchtvochtigheid en neerslag. De witte schubben op de luchtplanten zorgen hiervoor (zie de foto onderaan de pagina). Omdat we vaak gebruik maken van kraanwater en de planten in onze huiskamer neerzetten kan het geen kwaad de planten af en toe te benevelen met een verzorgingsspray. Zo hou je en de luchtvochtigheid in je huiskamer op peil én je geeft jouw airplants een kleine boost!

Waarom heb ik deze spray nodig?
In de verzorgingsspray zitten extra voedingstoffen voor de planten inzit zoals ammonium en nitraat. Dit heeft de plant nodig om goed te kunnen groeien. Het is daarom aan te raden de planten af en toe water te geven met deze verzorgingsspray voor een optimaal resultaat. Daarnaast is het hebben van een planten spray erg aan te raden, omdat je de planten niet teveel water wilt geven om zo de kans op rot te verkleinen. Voor meer informatie over de verzorging van airplants, check onze verzorgingstips.

Laat je airplants stralen met onze take (c)aire verzorgingsspray